"Drtivé vítězství myslivců v Senátu 41:16 PRO ústavní právo na zbraň!“

vydáno 15.07.2020 07:35 | autor: Miroslav Antl

Červencová vydání časopisů Svět myslivosti a Časopis Myslivost shodně a obsáhle informují své čtenáře o projednání návrhu „ústavního práva na zbraň“ v Senátu Parlamentu ČR. A titulek „Drtivé vítězství myslivců v Senátu 41:16 PRO ústavní právo na zbraň!“ hovoří za vše. Dr. Ing. Bohumil Straka a Mgr. Pavel Černý, prezident LIGA LIBE - Petice proti nesmyslným zákazům legálních obranných prostředků ve svých článcích popisují průběh rozpravy, která se 11. června v Jednacím sále Senátu PČR odehrála a výsledek hlasování.

Jak víte, od samého počátku podporuji iniciativu LIGA LIBE - Petice proti nesmyslným zákazům legálních obranných prostředků, jsem jedním z navrhovatelů této novely ústavního zákona - a během senátních rozprav jsem razantně argumentoval pro tento návrh i pro petici. Ostatně část mého projevu najdete i v časopisu Myslivost (str. 34 nebo na zde: https://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2020/Cervenec-2020/Drtive-vitezstvi-myslivcu-v-Senatu)

Zprávou tohoto týdne je, že vláda nečekaně náš senátní návrh podpořila. Senátní návrh je nyní ve Sněmovně, ke změně ústavy je však zapotřebí třípětinová většina hlasů v obou komorách parlamentu. Tak uvidíme, co bude po senátních volbách...

My máme od rána schůzi "mého" ÚPV, kde mj. projednáme větší novelu trestního zákoníku, trestního řádu aj. - a kompenzační příspěvek pro "dohodáře".

Mějte úspěšnou i pohodovou středu :-)

Mirek Antl

 

Celý článek z časopisu Myslivost

https://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2020/Cervenec-2020/Drtive-vitezstvi-myslivcu-v-Senatu

Článek na www.svetmyslivosti.cz

http://www.svetmyslivosti.cz/zpravy/senat-schvalil-navrh-na-ustavni-zakotveni-prava-branit-se-zbrani

 

KOMENTÁŘE

NEMOCNICE RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnovská nemocnice je řadu let mojí prioritou...! více... NA „COVIDÍ“ ŠPIČKU - SENÁTORSKOU MYČKU :-) více... Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém zasedání 17. června 2019 o plánované fúzi krajských nemocnic nerozhodlo více... Zobrazit další zprávy

Audiozáznam pořadu Stanislava Motla s hostem Miroslavem Antlem ke stažení [ZDE]

NAJDETE NÁS NA FACEBOOKU