NÁVRAT DO MINULOSTI

vydáno 29.11.2019 08:54 | autor: Miroslav Antl

NÁVRAT DO MINULOSTI

aneb PO 36 LETECH NA „RODNÉ PROKURATUŘE“ :-)

Ano, v srpnu 1979 jsem hned po fakultě začal coby právní čekatel na OP v Litoměřicích a o 4 roky později jsem přešel na Východočeskou prokuraturu, kde jsem „pronásledoval zločince“ (na KP, posléze KSZ) až do srpna 2001. Před týdnem jsem využil pozvání VSZ JUDr. Lenky Bradáčové, Ph.D. (která rovněž začínala na OSZ v Litoměřicích :-)) - a společně jsme navštívili Okresní státní zastupitelství v Litoměřicích. „Cesty časem“ do mého prokurátorského dětství se zúčastnil i můj kamarád a kolega senátor Radek Sušil. Ve zrenovované budově OSZ LT nás přivítali šéfka OSZ Mgr. Kateřina Doušová, bývalý krajský prokurátor a dlouholetý severočeský krajský státní zástupce (od r. 1990 – 2018) JUDr. Jan Jakovec a bývalý kolega SZ JUDr. Zdeněk Hammer. Na obědě se k nám připojil i další kamarád JUDr. Vladimír Poucha, bývalý soudce a současný advokát, s nímž jsme prožili krásné roky justičních začátků. Takže je jasné, že jsme měli dlouhé hodiny o čem povídat :-)

Také rádi vzpomínáte na své profesní začátky…? :-)

No, mějte krásný (už mrazivý) závěr týdne! :-)

Mirek Antl

 

Titulní foto:

Na schodech OSZ Litoměřice - zleva: Radek Sušil, Lenka Bradáčová, já s paní okresní Katkou Doušovou, Honza Jakovec a Zdeněk Hammer.

 

KOMENTÁŘE

NEMOCNICE RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnovská nemocnice je řadu let mojí prioritou...! více... NA „COVIDÍ“ ŠPIČKU - SENÁTORSKOU MYČKU :-) více... Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém zasedání 17. června 2019 o plánované fúzi krajských nemocnic nerozhodlo více... Zobrazit další zprávy

Audiozáznam pořadu Stanislava Motla s hostem Miroslavem Antlem ke stažení [ZDE]

NAJDETE NÁS NA FACEBOOKU