SENÁT ZDOBENÝ VAMBERECKOU KRAJKOU

vydáno 15.11.2019 06:35 | autor: Miroslav Antl

- a to zásluhou Krajkářské školy Vamberk (www.krajkarskaskola.cz), která představuje v předsálí Jednacího sálu Valdštejnského paláce návštěvníkům horní parlamentní komory po dobu 14 dní své umění. Děje se tak v roce 130. výročí založení školy.  Výstavu s názvem „Krása krajky“ jsme slavnostně zahájili v úterý dopoledne - a byla u toho celá výprava z Vamberka v čele s panem starostou Janem Rejzlem, šéfem výpravy Vladimírem Sodomkou a vedoucími školy Miroslavou Šustrovou a Janou Langovou. Na vernisáž přijelo přes 50 paličkářek (a jeden krajkář :-)) – a Vy vězte, že školu v současnosti navštěvuje přes 140 paličkářek, představujících tři generace šikovných rukou z širokého okolí (nejen z Rychnovska, ale až z Nymburska, Svitavska atd.) A z toho je třetina mladých umělců! „Účastníci zájezdu“ měli pestrý program, v němž vedle vernisáže s kulturními vystoupeními stihli prohlídku reprezentačních prostor Senátu, besedu v Jednacím sále, oběd v senátorské restauraci a následně také plavbu lodí po Čertovce :-)

Pohodovou atmosféru úterního setkání zachycují naše fotografie (další naleznete na stránkách Senátu https://www.senat.cz/cinnost/galerie.php?aid=23410).

Věřím, že výstava potěší nejen senátory a zaměstnance Senátu, ale i návštěvníky z ČR i z ciziny. Určitě si to zaslouží! Vždyť „Krajka je jednou z nejnádhernějších imitací přírody…“ (Coco Chanel).

A prý se blíží „jarní“ víkend, tak zvládněte pátek, ať si „to“ užijete ve zdraví a v pohodě! :-)

Mirek Antl

 

Fotografie v naší fotogalerii:

http://www.miroslavantl.cz/fotogalerie/954-vystava-krajkarske-skoly-vamberk-v-senatu

 

KOMENTÁŘE

NEMOCNICE RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnovská nemocnice je řadu let mojí prioritou...! více... NA „COVIDÍ“ ŠPIČKU - SENÁTORSKOU MYČKU :-) více... Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém zasedání 17. června 2019 o plánované fúzi krajských nemocnic nerozhodlo více... Zobrazit další zprávy

Audiozáznam pořadu Stanislava Motla s hostem Miroslavem Antlem ke stažení [ZDE]

NAJDETE NÁS NA FACEBOOKU